Tips kinderfeestje

Zoek jij tips voor een geslaagd kinderfeestje?

Een feestje is leuker voor de jarige en de andere kinderen als je er van tevoren even over nagedacht hebt. Al is het maar omdat je zelf dan niet gestresst bent 🙂

Begin op tijd

Begin op tijd met plannen en voorbereiden van het kinderfeestje. Dat scheelt stress, dubbel geplande partijtjes en dan is er nog plek als je iets wilt huren of ergens heen wilt gaan.

N

Voorbereiding

N

Welk kinderfeestje?

N

Thuis of niet?

N

Planning

Hoeveel kinderen?

Bepaal hoeveel kinderen je kind mag uitnodigen voor deze kinderverjaardag. Met onze kinderen hebben wij afgesproken dat ze evenveel kinderen mogen uitnodigen als hun leeftijd. Je kunt ook alle kinderen waar je kind graag mee speelt uitnodigen als je een type verjaardagsfeest kiest, waar de begeleiding ook bij meer kinderen leuk is. Overleg met je kind, maar bedenk ook goed bij jezelf wat jij nog leuk vindt. Als je chagrijnig wordt, omdat er teveel kinderen zijn, is het kinderpartijtje een stuk minder leuk, ook voor jouw kind. In groep 8 vieren kinderen vaak verjaardagsfeestjes voor de hele klas. Ze zijn dan wel al zo zelfstandig dat het veel minder vraagt van jou als begeleider. Wordt het kinderfeestje met zoveel kinderen te duur? Vier het samen met een vriend of vriendin!

Nodig vrienden en vriendinnen uit

Check voordat je de uitnodigingen laat uitdelen eerst bij de ouders of de kinderen op de geplande dag kunnen.

Zeker vlak voor en na de zomervakantie zijn er erg veel kinderen die hun verjaardag vieren. Als je niet alle ouders kent, kan je ook alleen de ouders van de beste vrienden en vriendinnen vragen en de uitnodigingen 2 weken van te voren geven.

Welk kinderfeestje?

Overleg met je kind wat hij/zij leuk vindt. Er is heel veel mogelijk! Misschien weet je kind precies wat hij/zij wil doen, misschien heeft je kind hulp nodig met kiezen. Kies samen iets dat bij je kind past en wat jij ziet zitten.

Het kan zijn dat de kinderen tijdens het feestje een eigen spel gaan spelen en dat ze het reuze naar de zin hebben. Laat dan los wat je bedacht hebt en laat ze lekker spelen. Ook dan is het feestje zeker geslaagd! Zie onze blog en site voor ideeën voor kinderfeestjes thuis.

Kinderfeestje thuis of niet?

Bedenk of je het kinderfeestje thuis viert, of dat je liever een begeleid kinderfeestje viert. Je kunt een verjaardagsfeestje thuis ook helemaal of gedeeltelijk buiten vieren. Taart eten en cadeautjes uitpakken kan ook prima op een picknickkleed of -tafel in het bos. 

Het voordeel is dat je thuis geen rommel hebt van het kinderfeestje en dat er minder herrie is. Nadeel is natuurlijk dat je meer afhankelijk bent van het weer. (Kinderfeestjes van Cool Kinderfeestje mag je daarom annuleren bij slecht weersverwachting en altijd kosteloos verplaatsen).

Een kinderfeestje thuis is goedkoper dan een begeleid kinderfeestje. Bij een begeleid kinderfeestje hoef je zelf niet voor de begeleiding te zorgen en kan je soms ook cadeautjes uitpakken buiten de deur. Als je opziet tegen de begeleiding of graag wat meer kinderen uitnodigt is een begeleid kinderfeestje een goede keuze. Wij begeleiden betaalbare kinderfeestjes onder de naam Zapteam.

Cadeautjes uitpakken

Het is leuk om een spelletje te maken van het cadeautjes uitpakken. Mijn kinderen vonden cadeautjes verstoppen erg leuk (De gever verstopt het cadeautje en de jarige moet het zoeken). Check met de jarige of hij/zij een spelletje wil maken van het cadeautjes uitpakken en welk spelletje. Misschien heeft je kind een nog leuker idee!

Logistiek

Wil je de kinderen thuis brengen of laat je ze ophalen? Voordeel van thuis brengen is dat je wat speling hebt als het kinderfeestje een beetje uitloopt. Nadeel is dat je meestal twee auto’s en bestuurders nodig hebt.

Neem je de kinderen meteen mee uit school, laat je ze bij je thuis komen of neem je de kinderen direct mee uit school. Denk eraan dat sommige kinderen na school honger hebben. Zorg voor wat fruit, broodjes of sandwiches.

Begeleiding

Heb je genoeg begeleiding voor het kinderfeestje? Regel als het nodig is een vader of moeder van een van de vriendjes. Vaak vinden mensen het leuk om te helpen. Of vraag een opa of oma om te helpen.

Eten

Wil je kind taart, cake, cupcakes of iets anders eten? Maak of koop dit lekkers en zorg voor wat lekkers te drinken. Wil je zoon of dochter met de kinderen ‘s avonds eten? Bij een kinderfeestje thuis is het natuurlijk makkelijk om patat te halen. Een succes is altijd tafelfriet. Gewoon de frietjes en eventueel ook de saus op tafel in plaats van op bordjes. Komkommer, geschrapte wortels en snoeptomaatjes vinden de kinderen vaak lekker erbij. Je kunt ook de kinderen mini pizza’s, taco’s of wraps zelf laten beleggen.

Informeer of er kinderen zijn met allergieën of dieetwensen. Vraag hulp aan de ouders van het kind met de allergie wat wel en niet kan.

06 nummers van de ouders

Vraag 06-nummers van alle ouders. Dan kan je een whatsapp groep aanmaken. Heel leuk om even aan het begin en/of einde van het feestje een groepsfoto te maken en die in de groepsapp te zetten. Ook kan je de appgroep gebruiken om te laten weten dat het feestje zo leuk is, dat het een beetje uitloopt. Dan hoeft niemand zich ongerust te maken, maar ook handig om een noodnummer te hebben als er toch wel een ongelukje gebeurt is.

Wil je gaan zwemmen? Vraag of alle kinderen hun diploma hebben.

Hoelang duurt een kinderfeestje?

 

Hoeveel tijd moet je plannen voor het kinderfeest? Dit ligt aan de leeftijd en aan de activiteit. Voor kinderfeestjes buiten kan je wat langer rekenen, omdat ze dan ook vrij kunnen spelen. Als je ergens heen gaat: vergeet de reistijd niet mee te rekenen. Richtlijn: Bij kinderen van 5-7 jaar heb je meestal genoeg tijd als je ongeveer 2 uur rekent. Bij oudere kinderen kan je langere verjaardagspartijtjes geven. Plan bij twijfel liever iets te kort dan te lang. Als de kinderen te moe worden, kan het partijtje minder leuk eindigen.

Heeft iedereen het leuk?

Tijdens het kinderfeestje: Let goed op of iedereen het naar zijn zin heeft. Ziet een kind er niet blij uit of staat het apart? Probeer te achterhalen wat er aan de hand is en of je een manier kunt bedenken om het op te lossen. Soms is samen even wat eten of drinken of een ander spelletje al voldoende.

Plan rustmomenten

Plan rustmomenten in. Soms gaan de kinderen zo op in hun spel dat ze geen tijd hebben om even rust te nemen. Zeker met warm weer drinken ze dan te weinig. Ook raken sommige kinderen overprikkeld. Plan momenten in om even wat te drinken en te eten. Zeker bij jonge kinderen is het goed om drukke en rustige spellen af te wisselen. Rustig spelletjes zijn  bijvoorbeeld knutselen, het fluisterspel, bellenblazen of een filmpje kijken. Als je een rustig feestje, zoals een knutselfeestje geeft, doe dan juist spelletjes tussendoor waar ze even hun energie kwijt kunnen. Ook dat hebben ze nodig.

Veel succes met de voorbereiding en veel plezier met het kinderfeestje!

 

Lasergame kinderfeestje

Lasergame kinderfeestje thuis? Ja, dat kan ook! Huur bij Cool kinderfeestje een set van 12 laserguns voor 40 euro en je kan zo lang spelen als jij wilt!

Meer info

Smokkelfeestje

Huur voor 30 euro een smokkelspel bij Cool kinderfeestje. Smokkel echte spulletjes in VOC thema van smokkelpost naar smokkelpost, maar pas op voor de douane! 

Meer info

Cupcake kinderfeestje

Vier je Cupcake kinderfeestje thuis! in deze feestkist zit alles wat je nodig hebt voor een geslaagd cupcake feestje thuis. Alleen nog wat lekkers te drinken regelen.

Meer info

=

Andere feestjes van Cool kinderfeestje

Bij Cool kinderfeestje kan je nog meer kinderfeestjes huren. Alles wat je nodig hebt zit in de feestkist. Je hoeft alleen nog voor wat lekkers te zorgen. Andere feestjes die we verhuren zijn: disco kinderfeestje, koekjes bakfeestje, kabouter speurtocht en een thuisbioscoop. 

Meer info

Over ons

Wij zijn Evelijn en Vincent. Als je Cool Kinderfeestje belt krijg je een van ons aan de lijn! Meer over ons

0317 23 40 05

Dagelijks van 8:30 tot 20:00 

info@coolkinderfeestje.nl

We geven meestal binnen een paar uur antwoord!