Cupcake feestje

Een geweldige cupcake party thuis!

Wil je alle tijd voor je cupcake kinderfeestje? Vier je kinderfeestje thuis! In deze feestkist zit alles wat je nodig hebt voor jouw cupcake party.

Zelf cupcakes versieren is heel leuk en niet moeilijk. Met de uitleg in het draaiboek maken jullie de mooiste creaties!

In de kist zitten alle handleidingen en spulletjes om een geslaagd cupcakes kinderfeestje te vieren voor 10 personen. Wil je meer mensen uitnodigen dan kan je extra materiaal bij bestellen.

Ook zit er een cupcakes tafelzeil in de themakist, zodat je de tafel helemaal in stijl kunt versieren! 

Lees hieronder wat er allemaal in onze complete cupcakes themakist zit. Je hoeft zelf alleen nog voor de ingrediënten voor de cupcakes en de versiering te zorgen.

In de kist zitten ook bouwplaten waarmee iedere gast een cupcake doosje kan knutselen om zijn/haar mooiste cupcake mee naar huis te nemen.

Wil je even een spelletje doen tussendoor? In de kist zit ook een kaart met leuke spelletjes voor verschillende leeftijden.

In de kist zit genoeg materiaal voor 10 deelnemers. Ben je met meer dan 10 personen? Geen probleem! Voor €2,- p.p. krijg je meer spullen mee.

Je kunt deze kist meestal ook de dag voor je feestje op komen halen, zodat je de cupcakes ook de avond van tevoren kunt bakken. Als je dat wilt, neem dan even contact met ons op.

Allergieën? Vraag naar de mogelijkheden!

Deze feestkist kan niet worden bezorgd of verzonden.

Inhoud van de Cupcake feestkist

Handleiding cupcake feestje 

Recept voor Cupcakes en botercrème 

Uitleg cupcakes versieren

Beschrijving van leuke spelletjes

Cupcake Tafelzeil

Cupcake standaard

Veel verschillende cutters en plungers (o.a. bloemen, vlinders, sterren, hartjes en blaadjes)

1 grote deegroller met hartjes patroon

Cupcake spatels, mesjes voor botercrème

10 kinderschorten

10 fondantrollers

10 siliconen werkmatjes

10 bouwplaten voor Cupcake doosjes 

10 Bordjes en bekers

Cupcake bakblik en papieren bakvormpjes

Kan niet verstuurd worden

Cupcake materiaal

In de themakist cupcakes bakken zitten veel verschillende soorten uitstekers (o.a.bloemen, en sterren en uitstekers in verschillende maten waarmee je een roosje kunt maken zoals op de foto). Er zitten ook plungers in. Dat zijn uitstekers met een veermechaniek waardoor je heel makkelijk het uitgestoken wormpje kunt pakken en het fondant krijgt hierdoor ook een mooi patroon (o.a. vlinders en blaadjes). En natuurlijk voor ieder kind een fondant roller en een siliconen werkmat. Om de fondant roller zitten twee elastiekjes een dunne en een dikkere, zo kan je heel makkelijk verschillende diktes fondant rollen. Ook zitten er spatels waarmee je zelf de fondant kunt boetseren.

In de feestkist zit ook een beschrijving hoe je de cupcakes kunt versieren en een voorbeeld planning van het cupcakes kinderfeestje. Alles voor een geslaagd cupcake kinderfeestje thuis zit in de kist!

Voorbereiding Cupcake kinderfeestje

Koop de ingrediënten voor het beslag, voor de botercrème, de chocopasta, verschillende kleuren fondant en eventueel andere eetbare versiering en wat lekkers om te drinken.

Bak de Cupcakes en maak de botercrème.

In de Cupcake kist zit een kaart met spelletjes. Bedenk welke spelletjes je wilt doen en bereid ze indien nodig voor (als dat nodig is, staat het erbij).

Leg het cupcake tafelzeil op tafel en dek de tafel, zet de cupcake standaard in elkaar. Leg de spulletjes om de cupcake te versieren op een plek waar jij snel bij kunt, maar de kinderen niet.

Recept Cupcakes Bakken

Je kunt het makkelijkst het recept voor 12 cupcakes een aantal keer volgen in plaats van een grote hoeveelheid beslag in een keer te maken. Zijn er kinderen met allergieën op het verjaardagsfeestje? Laat het ons weten, dan sturen we een aangepast recept op. Dit recept hoef je niet zelf uit te printen, hij zit in de cupcake feestkist.

Ingredienten voor 12 Cupcakes

 • 125 gram (room)boter
 • 80 gram suiker
 • 150 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 eetlepels melk
 • 2 eieren

Voorbereiding

Haal de boter, de eieren en de melk op  tijd uit koelkast, zodat ze op kamertemperatuur komen. Snijd de boter in kleine blokjes. Meet alle ingredienten van tevoren af en zet ze in aparte kommen klaar. Zet het Cupcake bakblik met daarin de papieren bakvormpjes klaar. Verwarm de oven voor op 170 graden en zet het rooster in het midden van de oven.

Beslag maken

Doe de blokjes boter in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt het beslag luchtiger.

Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Mix het beslag goed door als je een ei hebt toegeveogd. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe terwijl je blijft mixen. Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig beslag.

Schep het beslag met een lepel in het midden van de bakvormpjes. Met een tweede lepel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje. Vul de bakvormpjes tot 2/3 vol, zodat de cakejes tijdens het rijzen niet boven het papieren vormpje uitkomen.

Bakken

Zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster. Bak de cupcakes 20-25 minuten op 170 graden. Open de ovendeur tussentijds niet (dan zakken ze in). Na 20 minuten open je de oven en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of ze gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de prikker blijft kleven kan je de cupcakes uit de oven halen. Zijn de cupcakes nog niet gaat? Laat ze nog 5 minuten in de oven bakken en controleer daarna op nieuw. Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan ook de baktijd van de cupcakes verschillen met de door ons aangegeven baktijden.

Afkoelen

Zijn de cupcakes boller geworden dan je wilde, leg dan meteen nadat je ze uit de oven hebt gehaald een snijplankje op de cupcakes in het bakblik. Na ongeveer een halve minuut haal je het plankje er weer vanaf.

Laat de cupcakes 1 minuut in het bakblik zitten. Zet het bakblik bij voorkeur op een rooster. Na 1 minuut haal je de cupcakes voorzichtig uit het bakblik. Je kunt het bakblik een beetje schuin houden, zodat de cupcakes er langzaam uitvallen. Zo hoef je niet aan de papieren bakvormpjes te trekken en laten de papiertjes niet los. De papieren bakvormpjes laat je om de cupcakes zitten. Laat de cupcakes goed afkoelen. 

Als de cupcakes goed zijn afgekoeld zijn ze klaar om te versieren!

Tips

 • Verse cupcakes die op de dag zelf zijn gemaakt zijn het allerlekkerst. Lukt het niet om op de dag van het kinderfeest te bakken? Bewaar dan de gebakken en heel goed afgekoelde cupcakes in een luchtdichte doos, buiten de koelkast.
 • Het is leuk om de cupcakes samen met de jarige te bakken.
 • Sommige kinderen lusten geen boter. Chocopasta werkt ook om fondant aan de cupcakes te plakken.
 • Allergieën? Laat het ons weten dan sturen we een aangepast recept op.

Ingrediënten voor botercrème

 • 250 gram poedersuiker
 • 125 gram boter
 • 3 eetlepels water

Bereiden van botercrème

 • Laat de boter op kamertemperatuur komen.
 • Snijd de boter in kleine stukjes en mix de boter in een kom. 
 • Zeef de poedersuiker in de kom en voeg water toe, goed mixen. Klaar!

Bij Cool kinderfeestje kan je leuke kinderfeestjes huren. Wij verhuren een lasergame kinderfeest, een smokkelspel, een filmfeestje, een disco kinderfeestje, een Cupcake kinderfeestje, een kabouterspeurtocht en een bakfeestje. Vier je kinderfeestje thuis, heel erg leuk en betaalbaar!