In deze blog geef ik tips om toch een hele fijne herfstvakantie met je kinderen door te brengen ondanks Corona.

Houd jij van wandelen, maar je kinderen niet zo?

Vier tips om het voor jouw kinderen leuk te maken in het bos deze herfstvakantie. 

  1. Doe een treasure hunt in het bos. Bedenk van te voren wat de kinderen moeten vinden. Dat kan van alles zijn. Houd daarbij rekening met de leeftijd van je kinderen. Denk aan blaadje/eikenblaadje, dennenappel/eikel, hondenvoetspoor/wildspoor, zwerfafval, geel, zacht etc.

2. Doe een geo cache (https://www.geocaching.nl). Dat is een GPS speurtocht, waarbij je een schat vindt. Begin met de makkelijke caches, zodat het meteen leuk is.

3. Ga naar Park De Hoge Veluwe. Hier kan je fietsen lenen, een leuke manier ook voor kinderen om een nieuwe plek te verkennen. Als je ‘s ochtends vroeg of tegen het eind van de dag bent, heb je veel kans om hier herten te zien!

4. Ga naar het bos en verzamel allerlei verschillende bladeren. Je kunt deze bladeren gebruiken als stempel. Gewoon op papier met plakkaatverf of bijvoorbeeld op een katoenen tas met textielverf. Je kunt ook een lange slinger maken van alle verzamelde blaadjes en die ophangen in huis.

Tips voor een actieve activiteit in de herfstvakantie

  1. Ga naar een klimbos! Hier kan je kind ( en jij šŸ˜‰ ) op een veilige manier zijn/haar grenzen verkennen. Na een dagje klimbosĀ zijn ze lekker moe!
  2. Bij Cool Kinderfeestje kan je lasergame geweren huren. Je kunt een set van 12 guns huren voor ā‚¬40 en alle vriendjes uitnodigen om te komen spelen. Lasergamen is leuk in het bos, maar ook op het schoolplein of in je wijk. Je kunt ook losse guns huren, zodat je lekker met je eigen gezin een super gezellige actieve middag hebt.Ā 
  3. Ga bij minder mooi weer naar de dierentuin, bijvoorbeeld naar Burgers Zoo, daar kan je de hele dag overdekt doorbrengen. Je bent dus binnen, maar de kinderen kunnen alle energie kwijt!
    Ik wens jullie een hele fijne en herfstvakantie! Blijf gezond!