Unicorn kinderfeestje

Eenhoorn feestje

Vier een geweldig unicorn kinderfeestje thuis. Alles wat je nodig hebt voor een creatief eenhoorn feestje zit in dit knutselpakket.

Tijdens dit eenhoorn knutsel kinderfeestje ga je een eenhoorn ketting maken met krimpfolie, een unicorn sieraden doosje maken en je gaat eenhoorn spelletjes doen.

Er zit ook unicorn make up in deze themakist, zodat jullie super leuke unicorn fotoshoot kunnen houden!

Dit is een compleet knutsel kinderfeestje in unicorn thema. Lees verder als je precies wilt weten wat er allemaal in deze eenhoorn themakist zit.

Dit is een koop knutselpakket. Je hoeft dus niets terug te brengen.

“Leuke en creatieve invulling voor feestje.
Veel verschillende ideeen en materialen.”

~Hanna

“Leuk concept, lekker praktisch ingesteld.
Was een mooie manier voor ons om een kinderfeestje te organiseren, kids blij, wij blij.

~Linda van Ouwerkerk

“Snel geregeld, makkelijk en superleuk.”

~Manon Vleugel

Inhoud van het Unicorn knutsel kinderfeestje

Draaiboek (pdf)

Handleiding ketting maken met voorbedrukt krimpfolie (pdf)

Handleiding kleuren mengen (pdf)

Handleiding  spelletjes (pdf)

Unicorn make up

Eenhoorn diadeem voor de jarige

Voorbedrukt eenhoorn krimp folie, blauw waxkoord voor de ketting en kralen.

6 rechthoekige sieradenkistjes met sluiting, 4 kleuren verf, 6 kwasten, eenhoorn stickers (glitter en glow in the dark)

Stoepkrijt en eenhoornmasker voor de spelletjes

Oorkondes

N

Lees hieronder wat je gaat doen!

Uitbreidingen

In dit knutselpakket kinderfeestje zit genoeg materiaal voor 6 kinderen. Voor €5,- p.p. krijg je extra knutselmateriaal mee.

Plan ongeveer 2,5 tot 3 uur voor deze unicorn party.

Je kunt bij ons ook papieren eenhoorn bordjes, bekertjes en slingers meteen mee bestellen.

Ideeën om de versiering voor dit knutselpakket kinderfeestje zelf te maken vind je onderaan deze pagina.

Assault Striker

Wat ga je doen?

Start het eenhoorn kinderfeestje met het verven van de sieradenkistjes, zodat die tijd hebben om te drogen. Een handleiding kleuren mengen zit ook in de themakist. De kinderen kunnen daardoor met de verf alle kleuren van de regenboog maken of kiezen voor pasteltinten.

Je kunt de kinderen tijdens het verven opmaken. Daarna kunnen jullie een geweldige fotoshoot houden.

Nu is het tijd voor wat lekkers en de cadeautjes!

Met het krimpfolie maken jullie een mooie eenhoorn hanger waar jullie een ketting mee maken.

Zijn de sieradendoosjes droog? Dan gaan jullie ze versieren met de eenhoornstickers.

Tussendoor of als jullie klaar zijn met knutselen kunnen jullie nog eenhoorn spelletjes doen. De handleiding van de spelletjes, een eenhoornmasker en het stoepkrijt dat je nodig hebt voor de spelletjes zit ook in de eenhoorn themakist.

Alle kinderen gaan naar huis met een eenhoorn ketting en een eenhoorn sieraden doosje dat ze helemaal zelf hebben gemaakt!

Wat heb je verder nodig?

 • Schaar/scharen, kleurpotloden of stiften
 • Een perforator
 • Een gewone oven
 • Eventueel een tangetje om het ringetje door het krimfolie vast te maken
 • Eventueel haarlak om de kistjes te vernissen

Voorbereiding

 • Een kinderfeestje met eenhoorn thema is helemaal af als de woonkamer mooi versiert is. Tips om zelf eenhoorn versiering te knutselen staan onderaan deze pagina.
 • Kies de spelletjes uit die je wilt gaan doen en zet het klaar.
 • Leg iets klaar om de tafel mee te bedekken i.v.m. de verf. Het is plakkaatverf, die is beter te verwijderen dan acrylverf, maar hij zou bijvoorbeeld in een witte tafel toch vlekken kunnen maken.
 • Zorg voor wat lekkers te eten en te drinken. Ook het lekkers kan weer in unicorn thema om het helemaal af te maken. Je kunt het zo mooi en ingewikkeld maken als je zelf leuk vindt. Cupcakes met zelfgemaakte unicorn cocktailprikkers zijn een leuk en simpel idee. Ook kan je makkelijk met fruit een regenboog maken als je de kinderen (ook) op iets gezonds wilt trakteren.
 • Knip de figuren van het krimpfolie uit. 

Hoe werkt krimpfolie?

 • Kleur de tekeningen met potlood (aan de matte kant) of met stiften (aan de glanzende kant).
 • Na verhitting in een gewone oven wordt het plastic negen keer zo dik en drie keer zo klein. Een uitgebreide handleiding zit in de themakist.
 • Voor het maken van de ketting perforeer je een gaatje in de krimpfolie, voordat hij in de oven gaat. Dit gat krimpt mee waardoor het een normale afmeting krijgt voor het koord van de ketting.
Assault Striker

Tips

 • Ook bij slechter weer is het vaak fijn om even naar buiten te gaan. 
 • Breng met jonge kinderen de uitnodigingen samen rond te voet of op de fiets. Alle uitnodigingen in de brievenbus doen, vinden ze vaak erg leuk!
 • Nodig de kinderen ongeveer 2 weken voor het kinderfeestje uit, zodat ze geen andere afspraken hebben die dag. Voor jonge kinderen is 2 weken wachten tot hun verjaardagsfeestje vaak te lang. Licht dan de ouders 2 weken van te voren in en breng de uitnodigingen gewoon wat later langs.
 • Vraag de ouders of iemand allergisch is voor make up of voor voedsel.
 • Plan 2,5 tot 3 uur voor dit unicorn kinderfeestje.
 • Ze zijn ongeveer 45 minuten bezig om de ketting te maken,  45 minuten met het sieraden doosje. Verder is er dan tijd voor de cadeautjes, lekkers en de spelletjes.
=

Ophalen in Wageningen

Het Unicorn knutsel kinderfeestje is een koop knutselfeestje.
Je hoeft het thema kinderfeestje dus niet terug te brengen of terug te sturen. Het reserveringssysteem geeft automatisch een tijd aan op de ochtend van het kinderfeestje. Wil je hem graag eerder ophalen, geef dat dan even aan bij je reservering.

Versiering knutselen

 • Je kunt eenhoorn slingers meebestellen, als je wat meer tijd hebt is het ook heel leuk om zelf versiering te maken. 
 • Je kunt bijvoorbeeld zelf eenhoorns maken van ballonnen of lampions. Plak hier met papier een hoorn, ogen, neus en mond op en je eenhoorn is klaar.
 • Knip lange slierten van verschillende kleuren crêpepapier. Je kunt kiezen voor pastel tinten of voor felle regenboog kleuren. Je kunt ze in de deuropening hangen, zodat de kinderen door de regenboog heen de woonkamer in lopen.
 •  Heb je eenhoorn knuffels of andere bijpassende pluche? Gebruik ze als versiering!

Bordjes en bekers

Je kunt papieren bordjes en bekers in eenhoorn thema meebestellen. Je kunt ook heel voordelig gekleurde kunststof bordjes en bekers kopen die je jarenlang kunt gebruiken bij feestjes en picknicks. Deze zien er ook heel vrolijk uit op tafel.

Assault Striker

De Uitnodigingen

Bij dit kinderfeestje kan je uitnodigingen meebestellen. Je kunt natuurlijk ook zelf uitnodigingen maken als jij en je kind dat leuk vinden.

Ideeën om zelf uitnodigingen te maken:

 • Zoek een leuke eenhoorn kleurplaat op internet en druk de afbeelding af op blanco postkaarten/correspondentiekaarten. Kleur, verf of plak de afbeelding in. Schrijf op de achterkant de uitnodiging.
 • Als je wat meer tijd hebt, kan je ook op internet een heleboel leuke ideeën vinden, zoals de kop van een eenhoorn uitknippen en die versieren.

Op zoek naar creatieve kinderfeestjes? Je kunt bij Cool Kinderfeestje verschillende knutsel kinderfeestjes kopen. Wij hebben knutselfeestjes in de thema’s: jungle dieren, eenhoorn, zeemeerminnen en beauty. Je kunt kiezen uit bewegende diertjes knutselen (thema: jungle) of sieraden doosjes versieren en een ketting maken van krimpfolie (thema zeemeermin, eenhoorn of beauty).

Allle knutselkinderfeestjes zijn compleet met knutselmateriaal, spelletjes en handleidingen. Zo organiseer je heel makkelijk een kinderfeestje thuis!

Je hoeft zelf alleen wat lekkers te eten en te drinken te kopen!