Zeemeermin kinderfeestje

Mermaid party

Vier een super leuk zeemeermin knutselfeestje thuis! Alles wat je nodig hebt voor een creatief zeemeerminnen kinderfeestje zit in deze themakist.

Tijdens dit zeemeermin kinderfeestje gaan jullie een zeemeermin ketting maken met voorbedrukt krimpfolie, een sieradenkistje versieren en jullie gaan zeemeermin spelletjes doen.

Ook zit er zeemeermin make up in, zodat jullie een super gave mermaid fotoshoot kunnen houden!

In dit zeemeermin knutselpakket zit een compleet knutsel kinderfeestje in zeemeermin thema incl. spelletjes!

Verderop deze pagina staat wat er allemaal in dit mermaid knutselpakket zit.

Dit is een koop knutselpakket. Je hoeft dus niets terug te brengen of te sturen.

Inhoud van het Mermaid knutsel kinderfeestje

Draaiboek (pdf)
Handleiding ketting maken met krimpfolie (pdf)
Handleiding kleuren mengen (pdf)
Handleiding  spelletjes (pdf)
Zeemeerminnen make up
Zeemeerminnen kroontje voor de jarige

Voorbedrukt zeemeermin krimpfolie en blauw waxkoord voor de ketting en bijpassende kraaltjes.

6 Rechthoekige sieradenkistje met sluiting, 4 kleuren verf, 6 kwasten, stickers (glow in the dark en zilver)

Stoepkrijt en een zeemeermin masker voor de spelletjes

N

Lees hieronder wat je gaat doen!

Uitbreidingen

In dit knutselpakket kinderfeestje zit genoeg materiaal voor 6 kinderen. Voor €5 p.p. krijg je extra knutselmateriaal erbij.

Je kunt papieren zeemeermin bordjes, bekertjes, cocktailprikkers, slingers en tafelkleed meteen meebestellen als je dat handig vindt.

Dit knutselpakket kinderfeestje is een koopfeestje. Wij kunnen dit knutselfeestje daarom ook (tegen verzendkosten) verzenden.

Onderaan deze pagina staan ideeën om de versiering van jullie mermaid knutsel kinderfeestje zelf te maken.

Wat ga je doen?

Begin het zeemeermin kinderfeestje met het verven van de sieradenkistjes, zodat ze tijd hebben om te drogen. Tijdens het verven kan je de kinderen opmaken met de zeemeermin make up. Daarna kunnen jullie een geweldige fotoshoot houden. Nu is het tijd voor wat lekkers.
Met het krimpfolie maken jullie een mooie zeemeermin hanger. Als hij klaar is, rijg je hem samen met twee schelpen-kraaltjes aan het waxkoord.

Tussendoor of als jullie klaar zijn met knutselen kunnen jullie zeemeerminnen spelletjes doen. De handleiding van de spelletjes en het stoepkrijt dat je nodig hebt voor een van de spelletjes zit  ook in de zeemeermin themakist. Als de kistjes droog zijn, kan je ze versieren met de zeemeermin stickers.

Plan 3 uur voor dit zeemeermin kinderfeestje.

Wat heb je verder nodig?

 • Schaar/scharen, kleurpotloden of stiften
 • Een perforator
 • Een oven
 • Eventueel een tangetje om het ringetje door het krimfolie vast te maken
 • Eventueel haarlak om de sieradenkistjes te vernissen

Voorbereiding

Versier de woonkamer. Je kunt papieren zeemeermin bekers, borden, cocktailprikkers, tafelkleed en slingers bij ons bestellen, maar je kunt ook zelf versieriung knutselen. Voor tips voor zeemeerminnen versiering zie onderaan deze pagina.
Bedek de tafel, zodat hij niet geverfd wordt.
Kies de spelletjes uit die je wilt gaan doen en zet het klaar.
Zorg voor wat lekkers te eten en te drinken.

Tips

 • Ook bij slechter weer is het vaak fijn om even naar buiten te gaan.
 • Breng met jonge kinderen de uitnodigingen samen rond te voet of op de fiets. Alle uitnodigingen in de brievenbus doen, vinden ze vaak erg leuk!
 • Nodig de kinderen ongeveer 2 weken voor het kinderfeestje uit, zodat ze geen andere afspraken hebben die dag. Voor jonge kinderen is 2 weken wachten tot hun verjaardagsfeestje vaak te lang. Licht dan de ouders 2 weken van te voren in en breng de uitnodigingen gewoon wat later langs.
 • Vraag de ouders of iemand allergisch is voor make up of voor voedsel.
 • Plan ongeveer 3 uur voor dit zeemeerminnen kinderfeestje.
 • Ze zijn ongeveer 45 minuten bezig om de ketting te maken en 45 minuten met het sieradendoosje. Verder is er dan tijd voor de cadeautjes, lekkers en de spelletjes.

Versiering knutselen

Als je tijd en zin hebt kan je de versiering voor je mermaid party zelf knutselen. Je kunt bij ons ook mermaid borden, bekers, slingers,cocktailprikkers en tafelkleed bestellen. Zo heb je in een handomdraai een versierde woonkamer in mermaid thema!

 • Heb je visnetten (bv netten om knuffels in op te hangen?) hang ze op.
 • Maak zeewier door lange stroken groen crêpepapier te knippen, dit kan je in de deuropening hangen, zodat de kinderen tussen het zeewier door moeten lopen om binnen te komen.
 • Maak een inktvis van paars papier of knutsel kwallen.
 • Zet bijpassende knuffels neer.

 

De Uitnodigingen

Je kunt de uitnodigingen mee bestellen als je het zeemeerminnen feestje besteld. Je kunt natuurlijk ook zelf uitnodigingen maken als jij en je kind dat leuk vinden.

Ideeen om zelf uitnodigingen te maken:

 • Zoek een leuke zeemeerminnen kleurplaat op internet en druk de afbeelding af op blanco postkaarten/correspondentiekaarten. Kleur, verf of plak de afbeelding in. Schrijf op de achterkant de uitnodiging.
 • Als je wat meer tijd hebt, kan je ook op internet een heleboel leuke ideeën vinden, zoals zeemeerminnen knutselen van wc rolletjes  of een zeemeermin uitknippen en die versieren.
=

Ophalen in Wageningen

Het zeemeerminnen knutsel kinderfeestje is een koop knutselpakket.
Je hoeft het thema kinderfeestje dus niet terug te brengen en wij kunnen het naar je verzenden (tegen verzendkosten). Het reserveringssysteem geeft een tijd aan waarop je het feestje kan komen ophalen. Komt de aangegeven tijd niet uit, bel of mail even dan maken we een andere afspraak.